Vermogenstestbank

axle-hub dyno

Wilt u weten wat het motorvermogen van uw auto is? Of zoekt u een testbank om bij uw auto fouten op te sporen die niet veilig of moeilijk op de openbare weg te testen zijn? Of heeft u behoefte aan een faciliteit waar u auto's perfect kunt afstellen en inregelen? Dan is een moderne, geremde vermogenstestbank de best aangewezen oplossing.

vermogenstestbank interface

Bij Ludwig Performance kunt u terecht om gebruik te maken van onze hightech faciliteit. Wij hebben een 4WD axle-hub testbank die wordt aangestuurd met moderne, flexibele interface software. Hierop kunnen allerlei sensoren en signalen aangesloten worden zodat deze op een groot beeldscherm in de testruimte te monitoren zijn en uiteraard gelogd kunnen worden voor verdere analyse.

Land & Sea

Wij hebben gekozen voor een zogenaamde hub-dyno. Het is een Land & Sea DYNOmite 2000AWD eddy-current geremde vermogenstestbank en is in staat om 1000pk per as in continubedrijf te remmen. Dit type dyno is ontworpen om de nadelige factoren van een band-op-roller interface te elimineren en wordt direct op de wielhubs van uw auto gemonteerd. Het klinkt wellicht eerst een beetje vreemd dat uw wielen gedemonteerd moeten worden, maar dit biedt vele voordelen ten opzichte van de traditionele manier van meten met een autoband op een metalen roller. In plaats daarvan wordt uw auto stevig via de wielhub met bouten aan de dyno bevestigd waardoor er een vaste en veilige verbinding ontstaat. Naast de betere nauwkeurigheid en hogere veiligheid slijten uw banden niet en problemen zoals bijvoorbeeld een slecht of niet functionerend differentieel of verkeerde uitlijning komen zo ook aan het licht.

De auto wordt met adapterflenzen aan de dyno gemonteerd door middel van de wielbouten. Het systeem werkt niet met schuifbouten maar rechtstreeks op het wielboutpatroon van de auto zodat er een zo stabiel mogelijke verbinding wordt gerealiseerd.

montage op vermogenstestbank

Montage van de dyno op de wielhub

Voor de volgende wielboutpatronen hebben wij een adapterflens:

4 x 98
4 x 100
4 x 102
4 x 108
4 x 114.3
5 x 98
5 x 100
5 x 102
5 x 108
5 x 110
5 x 112
5 x 114.3
5 x 120
5 x 127
5 x 130
5 x 205

Mocht het wielboutpatroon van uw auto er niet bij staan, geef dit dan aub wel aan ons door. Wij houden een lijst bij met aanvragen en bij voldoende vraag breiden we de collectie adapterflenzen verder uit.

Onze testruimte is uitstekend geventileerd; de installatie kan tot wel 10x per minuut de ruimte verversen met buitenlucht. Twee grote blowers voorzien de auto van de nodige koellucht. De capaciteit van deze blowers is 90.000m3/u, ruim voldoende om ook auto's met hoog vermogen langdurig en tot hoge toerentallen te testen en steady-state of constant-load af te stellen.

Ga niet langer de straat op om uw auto te testen met alle risico's vandien en vertrouw niet op uw gehoor of uw zitvlak om te bepalen of uw auto meer vermogen heeft: meten = weten!

Bel of email vandaag nog Ludwig Performance voor een afspraak om uw auto te testen.

Disclaimer

Aangeboden voertuigen die gebruik maken van de dyno dienen in technisch goede staat en lekvrij te zijn van olien en koelvloeistoffen. Uitlaat dient lekdicht te zijn tot einde uitlaat. Gebruik dyno is geheel voor risico eigenaar en/of bestuurder van het voertuig. Dit houdt in dat Ludwig Performance niet aansprakelijk gesteld kan worden voor schades ten gevolge van het gebruik van de dyno en/of handelingen die uitgevoerd dienen te worden om het testen mogelijk te maken. Het betreden van de dynoruimte is geheel op eigen risico. Klanten en andere aanwezigen dienen altijd de instructies van het personeel op te volgen.

Zakelijke overeenkomsten zijn bespreekbaar.